Δωμάτιο Αστικού Ξενοδοχείου – Room18

Ο επισκέπτης του ξενοδοχείου μπαίνοντας στο δωμάτιο ζει ένα νοητό ταξίδι που, σε πρώτο επίπεδο, τον μεταφέρει από τους έντονους ρυθμούς της πόλης σε μια εσωτερική κατάσταση ηρεμίας και χαλάρωσης. Το ταξίδι αυτό συμβολίζεται σχεδιαστικά με τη σχεδία. Πρόκειται για μια ξύλινη καμπύλη κατασκευή που οριοθετεί το χώρο ύπνου και ξεκούρασης.

Το νοητό ταξίδι συνεχίζεται μέσα από την ποίηση. Η βιβλιοθήκη, με μεταφρασμένες εκδόσεις Ελλήνων ποιητών, αποτελεί κεντρικό λειτουργικό στοιχείο του δωματίου συνδυαζόμενο με καθιστικό. Η ποίηση επιλέχθηκε ως ιδανική γέφυρα γνωριμίας με την ελληνική πόλη, σαν μέσο που αναπτύσσεται σε διάρκεια ή αποσπασματικά ανάλογα με το χρόνο που διαθέτει ο επισκέπτης. Μέσα από την ποίηση, ο επισκέπτης ανακαλύπτει τον ευρύτερο τόπο στον οποίο βρίσκεται και παρακινείται να περιηγηθεί κυριολεκτικά ή μεταφορικά σε αυτόν.

Η επανασύνδεση του ταξιδιώτη με την πόλη γίνεται με τον διαδραστικό χάρτη στον οποίο αποτυπώνονται τα μέρη που έχει ήδη δει ή που θα ήθελε να επισκεφθεί κατά τη διάρκεια της διαμονής του και από όπου παίρνει πληροφορίες για προφανείς αλλά και για πιο “ψαγμένους” προορισμούς όπου θα ανακαλύψει τη γαστρονομία, την ιστορία και την κουλτούρα της πόλης.


Πρόκειται για συμμετοχή στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό σχεδιασμού Room18 που είχε ως αντικείμενο τον σχεδιασµό του εσωτερικού χώρου ενός δωµατίου ύπνου σε Ελληνικό αστικό ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων, για δύο άτοµα, µε λουτρό, συνολικού εµβαδού 18 – 24m2 σύμφωνα με τις προδιαγραφές του ΕΟΤ.

Ομάδα μελέτης: Γεωργία Γεωργάλα, Μυρτώ Κολίρη

Χρόνος μελέτης: Μάιος-Ιούλιος 2016

Γεωργία Γεωργάλα

Αρχιτέκτονας ΕΜΠ με εξειδίκευση στο Βιοκλιματικό Σχεδιασμό (Μ.Sc. παν. Cardiff), Ενεργειακός Επιθεωρητής Κτηρίων. Μελέτη, αδειοδότηση και επίβλεψη κατασκευής κατοικιών, γραφείων, καταστημάτων και κτηρίων ειδικών χρήσεων με βιοκλιματικά κριτήρια.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *